Kostholdsveileder Hilde S. Grøtting

Blogg
Sjokoladekake med god samvittighet

Sjokoladekake med god samvittighet

Denne sjokoladekaken er fri for sukker og hvitt mel og kan spises med god samvittighet. Dessuten er den veldig enkel å lage og er veldig lik en vanlig sjokoladekake. Den er saftig, blir bedre etter en natt i kjøleskapet og kan fryses uten problemer. Lag den gjerne i...

Utbrent

Utbrent

  Det tok faktisk ganske lang tid før jeg forsto at det var utbrent jeg var. At jeg faktisk hadde møtt den berømte veggen, og at det var årsaken til at jeg forandret meg fra å være humørfylt, positiv og impulsiv til å bli konstant sliten, deprimert og uten ork...

Hvorfor spiser vi for mye?

Hvorfor spiser vi for mye?

De fleste av oss har vel kjent på følelsen av å ha spist for mye. At man velter tungt ned på sofaen etter fredagstacoen eller knapt orker å åpne gavene på julaften etter ribbe og julepølse. Men noen er faktisk avhengig av denne metthetsfølelsen, og storspiser hver...

Brød, matjuks og bløtlegging av korn

Brød, matjuks og bløtlegging av korn

Vi nordmenn spiser enormt mye brød, ofte både til frokost, lunsj og kveldsmat. Men hvilke helsemessige konsekvenser kan det ha for oss å putte i oss så mye brød? Jeg tror ikke vi har spist industrielt fremstilt brød lenge nok til å se akkurat hvor negative...

Kraft er supermat!

Kraft er supermat!

Å koke kraft er en eldgammel tradisjon som heldigvis har blitt moderne igjen. Noen ser faktisk på kraft som en ungdomskilde, da den har styrkende effekt på hud, hår og negler. Kraft inneholder mange næringsstoffer som er viktige for en god helse og strek kropp, og kan...

Ta vare på kroppen din

Ta vare på kroppen din

Du har bare en kropp, så hvorfor ikke gjøre ditt beste for å ta vare på den? Jeg mener ikke at alle trenger å se ut som supermodeller eller fitnessutøvere, eller ha mål om å løpe maraton eller sykle birken. Poenget er at du kan aldri nå ditt fulle potensiale hvis du...

Krydderkake

Krydderkake

Som regel etterstreber jeg å lage oppskrifter som er sunne og helsefremmende. Hvis jeg lager snop og søtsaker, er det nesten alltid en sunnere variant som ikke får blodsukkeret til å fyke i været. Men innimellom liker jeg å bake med tradisjonelle ingredienser, og gjør...

Egg og grønnsakspai

Egg og grønnsakspai

Pai er et godt alternativ hvis du for eksempel har glemt å handle. Man kan lage pai av nesten hva som helst. Her har jeg laget en pai av det vi hadde i skapet, siden jeg faktisk hadde glemt å handle i dag. Du kan bruke bunnoppskriften og fylle paien med kjøtt, fisk,...

Fiskesuppe med sei

Fiskesuppe med sei

Ingredienser 500 g sei i terninger ca. 2×2 cm. 4-5 gulrøtter 1 løk 1 fennikel 1 pastinakk 1 purre 1 boks mandelfløte 100 g smør 1 kraftterning (buljongterning) 1 l vann Krydder Salt og pepper Fremgangsmåte Surr løken og hvitløken et par minutter i litt smør, til...

Hei! Velkommen til bloggen min. Her vil du først og fremst finne oppskrifter på maten jeg lager, både hverdagsmat og godis. Innimellom kommer det kanskje noen innlegg om gjenbruk og redesign, som jeg også er opptatt av.

Hilde S. Grøtting

Kostholdsveileder