Det er snart Halloween og mange av oss pynter opp med orange, flotte gresskar. Men visste du at gresskar er faktisk er ganske godt og kan brukes til mye? Man kan sylte det, bruke det som stuffing i kalkun, tilbehør til kjøtt, lage suppe og bruke i bakverk for å nevne noe. Jeg har lagd flere glass med gresskarmos og fryst ned i porsjonspakninger (oppskrift til hvordan du lager mos finner du HER). Veldig kjekt å finne i fryseren.

En av mine favoritter å bruke gresskarmos til en dette nydelige gresskarbrødet. Det minner litt om julekake eller formkake. Konsistensen er hærlig og man kan spise det som det er eller ha smør og pålegg på. Kjempegodt både med syltetøy og/eller hvitost.

Du trenger en brødform på 20-25 cm til denne kaken/brødet.

Ingredienser:

 • 5 dl (ca. 200 g) mandelmel
 • 1,25 dl (ca. 50 g) sesammel
 • 1 dl (70 g) sukrin gold
 • 100 g smør
 • 2 toppet ts fiberhusk
 • 1 toppet ts bakepulver
 • 1,5 ss rømme eller gresk yoghurt (kokosyoghurt om du vil ha melkefri)
 • 1 ts vaniljepulver
 • 4 store egg
 • 1,5 dl gresskarpuré
 • 1 ts eplecidereddik
 • 2 ts pumpkin spice
Krydderblandingen lager du lett selv.

Forvarm ovnen til 180 grader, og gjør klar formen med bakepapir. Smelt smøret og avkjøl det litt.

Bland sammen alt det tørre i en bolle og sett til siden. Bruk en mixer og bland sammen sukrin og smeltet smør godt. Tilsett egg, gresskarpuré/mos, rømme og eddik. Deretter tilsetter du det tørre i den våte blandingen.

Stekes på 180 grader i 55-60 minutter.