Som regel etterstreber jeg å lage oppskrifter som er sunne og helsefremmende. Hvis jeg lager snop og søtsaker, er det nesten alltid en sunnere variant som ikke får blodsukkeret til å fyke i været. Men innimellom liker jeg å bake med tradisjonelle ingredienser, og gjør som oftest det til for eksempel bursdager og andre selskaper. Et eksempel er denne krydderkaken. Den er utrolig god og herlig usunn, og passer godt til fest og selskap.

Ingredienser

 • 3 egg
 • 3 dl sukker
 • 4 dl hvetemel
 • 2 ts bakepulver
 • 3 ts vaniljesukker
 • 1 dl meierismør
 • 3 dl melk
 • 2 ts kanel
 • 2 ts kardemomme
 • 2 ts ingefær

 

Fremgangsmåte

 • Smelt smør og avkjøl
 • Bland alt det tørre
 • Ha i smør og melk og rør sammen
 • Hell røren i en brødform ( du kan også bruke rund form 23cm)
 • Stekes på nederste rille i ca 30-35 minutter (det kommer an på ovnen) på 180 grader.