Pai er et godt alternativ hvis du for eksempel har glemt å handle. Man kan lage pai av nesten hva som helst. Her har jeg laget en pai av det vi hadde i skapet, siden jeg faktisk hadde glemt å handle i dag. Du kan bruke bunnoppskriften og fylle paien med kjøtt, fisk, kylling, grønnsaker, egg eller hva du har i kjøleskapet. Det er veldig godt med litt ost på toppen. Men det hadde ikke jeg i dag, ellers ville jeg hatt på ost.

Fyll

  • 6 egg
  • 1/2 beger cottage cheese
  • 1 løk
  • 1 paprika
  • 1 purreløk
  • Salt
  • Pepper
  • Oregano
  • Basilikum

Bunn

  • 200 g speltmel
  • 150 g smør
  • 2-3 ss vann ved behov

Fremgangsmåte

  • Du trenger en pai form eller en rund form med løse kanter til denne paien.
  • Smøret må være romtemperert. Bland ingrediensene godt sammen enten for hånd eller i kjøkkenmaskin.
  • Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i 30 minutter i kjøleskapet.
  • I mens setter du ovnen på 225 grader og lager fyllet.
  • Kjevle ut deigen til en rund leiv og trykk den ut i en smurt paiform. Prikk hele deigen med gaffel. Forstek paien midt i ovnen i 10-15 minutter.
  • Pisk sammen eggene, cottage cheese og krydder
  • Del opp paprika og purre i små biter og ha bitene opp i paibunnen.
  • Hell over eggeblandingen
  • Stek i nedre del av ovnen i 30-40 minutter til eggstanden har satt seg og paien er gyllen.