Ingredienser

  • 500 g sei i terninger ca. 2×2 cm.
  • 4-5 gulrøtter
  • 1 løk
  • 1 fennikel
  • 1 pastinakk
  • 1 purre
  • 1 boks mandelfløte
  • 100 g smør
  • 1 kraftterning (buljongterning)
  • 1 l vann
  • Krydder
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Surr løken og hvitløken et par minutter i litt smør, til den blir blank og myk
  • Skjær opp grønnsakene i små biter eller hakk de i kjøkkenmaskin
  • Ha grønnsakene, vann og kraft over i løkgryta. Kok opp og la koke til grønnsakene er nesten møre.
  • I en liten kjele varmer du fløten og rører deretter inn smøret (skal ikke koke). Rør fløtesmøret i grønnsaksgryta og tilsett deretter fiskebitene og krydder
  • Synes du suppen er litt tynn kan du eventuelt jevne den med litt maisenna/johannesbrødkjernemel før du tilsetter fisken.
  • La suppen trekke til fisk og grønnsaker er ferdige.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Serveres med godt brød til