Ingredienser
- 500 g sei i terninger ca. 2×2 cm.
- 4-5 gulrøtter
- 1 løk
- 1 fennikel
- 1 pastinakk
- 1 purre
- 1 boks mandelfløte
- 100 g smør
- 1 kraftterning (buljongterning)
- 1 l vann
- Krydder
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Surr løken og hvitløken et par minutter i litt smør, til den blir blank og myk
- Skjær opp grønnsakene i små biter eller hakk de i kjøkkenmaskin
- Ha grønnsakene, vann og kraft over i løkgryta. Kok opp og la koke til grønnsakene er nesten møre.
- I en liten kjele varmer du fløten og rører deretter inn smøret (skal ikke koke). Rør fløtesmøret i grønnsaksgryta og tilsett deretter fiskebitene og krydder
- Synes du suppen er litt tynn kan du eventuelt jevne den med litt maisenna/johannesbrødkjernemel før du tilsetter fisken.
- La suppen trekke til fisk og grønnsaker er ferdige.
- Smak til med salt og pepper.
- Serveres med godt brød til