Dette blåbærbrødet er utrolig deilig og saftig. Og selv ikke jeg, som ikke tåler brød særlig godt klarte å motstå et par skiver av dette.

Ingredienser:

  • 500 g siktet spelt
  • 150 g sammalt spelt
  • 150 g hirseflak
  • 200 g grovmalt emmer
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ts himalayasalt
  • 750 g blåbær
  • ca. 5 dl vann

Fremgangsmåte:

Kjør blåbærene i en blender til de er så godt som flytende. Tilsett vann så du får ca. 1 liter væske. Husk det må være lunkent. Bland sammen alt det tørre i en bakebolle og hell oppi blåbærvannet. Deigen skal ha konsistens som en tykk grøt så det er mulig du må tilsette mer vann. La deigen heve i 45 minutter. Deretter heller du deigen over i brødformer. Jeg bruker alltid bakepapir i formene for at brødene ikke skal sitte fast. Hev i enda 45 minutter. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 50-55 minutter. Avkjøles på rist. Bon appetitt 🙂